Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Dakherstelling

Merk je kleine beschadigingen op aan je dakbedekking, maar is deze nog in een relatief goede staat? Dan is een dakherstelling een betere keuze dan een volledige dakrenovatie. Hoeveel kost zo’n herstelling van je dak gemiddeld? Met welke aandachtspunten houd je best rekening? En voer je het herstelwerk zelf uit of laat je het eerder over aan een professionele dakdekker? Dit én meer lees je hier!

Ga snel naar:
Soorten dakherstellingen
Dak herstelling prijzen
Zelf dak herstellen of vakman?
Enkele veelgestelde vragen
Vraag vrijblijvend je offertes aan

 

 

Kies ik best voor een dakherstelling of een dakrenovatie?

Je doet er goed aan om je dak te laten herstellen als je te maken krijgt met scheurtjes in je dakbedekking, kapot loodwerk, … Anders kan je op termijn te kampen krijgen met een daklekkage. Kies echter alleen voor een dak herstelling als de bedekking nog in goede staat is. Oude dakpannen, EPDM, … moet je blijven herstellen en laat je dus best helemaal renoveren om kosten uit te sparen.

Op zoek naar een vakman voor een spoedherstelling van je dak? Vergelijk dan vrijblijvend voorstellen van meerdere dakdekkers actief in jouw buurt via onze gratis offerteservice.

dakreparatie

 

Soorten dakherstellingen

Het type dak is bepalend voor hoe een vakman te werk gaat voor een dakherstelling. Om welke herstellingswerken kan het allemaal gaan? Een overzicht:

 

1. Plat dak herstellen

De dakbedekking van een plat dak raakt beschadigd als gevolg van vocht, vorst, ouderdom, … Vooral vocht is een belangrijk aandachtspunt bij een plat dak, aangezien er na een regenbui vaak een klein laagje water blijft liggen. Gelukkig is schade aan een plat dak gemakkelijk op te lossen als je er vroeg bij bent. Hiervoor gebruikt een vakman EPDM-folie of reparatiepasta’s om de aanwezige scheurtjes en gaten op te vullen.

Richtprijs: € 200 à 250 per m² (excl. btw, incl. plaatsing). Contacteer vrijblijvend dakdekkers!

 

2. Hellend dak herstellen

Heb je een hellend dak? Dan liggen hier meestal dakpannen op. Deze kunnen beschadigd raken, scheef gaan liggen of losraken. Als gevolg dringt vocht gemakkelijker door in de rest van de dakconstructie. Een vakman kan beschadigde of missende dakpannen simpelweg vervangen als de dakconstructie nog niet is aangetast.

Richtprijs: € 120 à 290 per m² (excl. btw, incl. plaatsing). Contacteer vrijblijvend dakdekkers!

 

3. Dakgoten herstellen

Naast het dak zelf moet je ook letten op je dakgoten. Deze gaan namelijk lekken als ze losraken, verstopt zitten of verroesten. Water zal dan langs je gevel lopen, met alle gevolgen van dien. Schakel bij schade dus zo snel mogelijk een vakman in. Hij zal de dakgoten dan reinigen en herstellen met rubberseal of -tape. Afhankelijk van het materiaal past een vakman mogelijk nog specifieke reparatietechnieken toe.

LET OP: vaak is een nieuwe dakgoot voordeliger dan het repareren van een bestaande dakgoot.

Richtprijs: € 50 à 80 per meter (excl. btw, incl. plaatsing). Contacteer vrijblijvend dakdekkers!

 

Dak herstelling prijzen

Hoeveel kost een dakherstelling? Reken op een gemiddelde richtprijs van € 120 à 250 per m² (excl. btw, incl. plaatsing). De exacte prijs is afhankelijk van verschillende factoren. Denk bijvoorbeeld aan het type dak, het gekozen materiaal voor de reparatie, … Hieronder een kort overzicht met de richtprijzen:

Type dakwerkGemiddelde prijs (excl. btw, incl. plaatsing)
Plat dak repareren€ 200 - 250 per m²
Hellend dak repareren€ 120 - 290 per m²
Dakgoten repareren€ 50 - 80 per lopende meter

LET OP: dit zijn enkel richtprijzen. Kosten voor dakherstellingen verschillen namelijk niet alleen naargelang de schade, maar ook van dakdekker tot dakdekker. Maak gebruik van onze gratis offerteservice en vergelijk vrijblijvend voorstellen van 2 à 3 ervaren vakmensen actief in jouw buurt. Meer weten? Start je aanvraag hier.

 

dakreparaties

 

 

Zelf dak herstellen of vakman inschakelen?

In principe zijn kleine scheurtjes of gaten in je dakbedekking prima zelf te herstellen als je een bekwame doe-het-zelver bent. Heb je echter geen ervaring? Dan raden we dit af. Een foutje is zo gemaakt en een dakherstelling blijft een gevaarlijke klus, vooral als je geen dakrandbeveiliging hebt. Door een professionele dakdekker in te schakelen, profiteer je van…

 • Gericht advies: welke materialen gebruik je best om je dak te repareren? Hoe ga je te werk, en wanneer kies je eerder voor een grotere dakrenovatie? Een vakman geeft je graag gericht advies op basis van jouw woonsituatie en wensen.
 • Prijzen op maat: een ervaren dakdekker zorgt altijd voor een offerte op maat, uitgaande van jouw persoonlijke wensen en budget. Zo weet je van tevoren waar je aan toe bent.
 • Correcte uitvoering: een professionele dakdekker heeft veel ervaring en weet precies hoe hij te werk moet gaan. Je bespaart zo tijd én hogere kosten op lange termijn.
 • Contact voor onderhoud: schakel je een dakdekker in voor een dakherstelling? Dan heb je meteen een betrouwbare contactpersoon voor toekomstige onderhoudsbeurten. Met een tijdig onderhoud verleng je de levensduur van je dak en bespaar je flink wat geld.

 

Op zoek naar een dakdekker? Vergelijk offertes!

Heb je een vakman nodig voor de herstelling van je dak? Maak dan zeker gebruik van onze gratis offerteservice. Zo vergelijk je vrijblijvend 2 à 3 vakmensen actief in jouw buurt en krijg je inzicht in verschillende werkwijzen, uitvoertermijnen, … Wil je profiteren van gericht advies en prijzen op maat? Vergelijk dan meerdere voorstellen van vakmannen in je buurt!

 

FAQ dakherstelling

Wil je nog meer te weten komen over dakherstellingen? Hieronder geven we antwoord op een aantal veelgestelde vragen: • Hoe moet je een lekkage in je dak herstellen?
  De benodigde werkwijze om een lekkage in je dak te herstellen verschilt afhankelijk van waar het probleem is ontstaan. Mogelijke oorzaken zijn kapotte of missende dakpannen bij een schuin dak, scheurtjes in de bedekking van je platte dak, slecht aansluitend daklood bij je schoorsteen/dakkapel, … De eerste stap om een daklekkage efficiënt op te lossen is vrijwel altijd hetzelfde: het inschakelen van een vakman.


 • Wat komt er kijken bij een bitumen dak herstellen?
  Een bitumen dak is plaatselijk te repareren of helemaal te vervangen. Is het dak nog in goede staat, dan kies je voor een lokale dakherstelling met rubbercoating of -pasta. Gaat het echter om een dakbedekking van minstens 15 jaar oud? Dan laat je die beter volledig vernieuwen. Een goede optie is dan EPDM. Dit materiaal gaat tot 40 jaar lang mee.


 • Wanneer kies je beter voor een dakrenovatie?
  Je kiest voor een dakrenovatie als een reparatie simpelweg niet meer volstaat om het probleem écht op te lossen. Een dakrenovatie is bv. aan te raden als je dak is verouderd. De bedekking is dan versleten, wordt poreus of raakt los. Tijdens zo’n renovatie plaatst een vakman een nieuwe dakbedekking en mogelijk ook extra dakisolatie, een onderdak of vernieuwt hij het hele dak.

 

 

Offertes voor dakwerken ontvangen?

Kies voor een erkend dakwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Erkende dakwerkers