Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Dakwerker zoeken

Een goede, betrouwbare dakwerker vinden voor je dakwerken is erg belangrijk. Maar hoe vind je nu precies de meest geschikte dakwerker voor jouw klus? En kan je die dan inschakelen voor elk type van dakwerken? In dit artikel geven we je nuttige info en gerichte tips om de meest geschikte dakwerker te vinden en gaan we dieper in op de kosten die daarbij komen kijken.

Ga snel naar:
Vind de geschikte dakwerker in 3 stappen
Dakwerker prijzen
Hoe dakwerker vergelijken? 6 tips
Dakwerker zoeken of zelf aan de slag?

Ik wil dakwerkers vergelijken!

 

 

Voor welke dakwerken een dakwerker inschakelen?

De taken van een dakwerker zijn zeer divers. Een professional inschakelen kan dan ook voor verschillende dakwerken, gaande van kleine onderhoudswerken tot ernstige, structurele dakproblemen. Een overzicht van de meest voorkomende dakwerken:

 • Nieuwe dakbedekking plaatsen: is je dakbekleding stilaan aan vervanging toe? Een dakspecialist plaatst je nieuwe dakbedekking volgens de regels van de kunst en kiest daarvoor de beste materialen.
 • Verrotte dakconstructie vervangen: het spreekt voor zich dat beschimmelde of aangetaste structurele elementen in je dakopbouw nefast zijn voor je wooncomfort en veiligheid. Zijn je houten balken aangetast door houtrot, vocht of slijtage? Dan zal een dakwerker je dakconstructie (deels) vernieuwen.
 • Dak onderhouden: dagelijkse blootstelling aan weer en wind vervuilt je dak (bv. mos- en algengroei). Pak je dit niet tijdig aan? Dan kan je dakbedekking scheuren en barsten vertonen, met lekkages tot gevolg. Een periodieke dakreiniging voorkomt dit. Ter afwerking kan je je dak impregneren of coaten.
 • Dakisolatie plaatsen: je kan ook een dakwerker inschakelen om dakisolatie te plaatsen. Dit is vaak het geval bij het plaatsen van isolatie langs de buitenkant van het dak (sarkingdak). Het resultaat is een naadloze isolatieschil, gevolgd door een nieuwe dakbedekking.
 • Meer lichtinval creëren: wil je de zolder omvormen tot een mooie extra leefruimte? Maar vind je het er nog wat aan de donkere kant? Dan kan je dakwerker meer lichtinval creëren door een dakkapel of dakramen te plaatsen. Bij platte daken kies je dan eerder voor een lichtstraat of een dakkoepel.
 • Kleine dakwerken: lokale herstellingen, het plaatsen van nieuw daklood, een lekkende dakgoot herstellen, een schoorsteen reinigen,… Ook voor deze kleinschalige, lokale dakwerken is er maar 1 adres: een betrouwbare dakwerker actief in jouw buurt.

 

Een dakwerker helpt je graag met al je dakwerken!

Asbestelementen veilig en vakkundig verwijderen, je daknok ophogen, een dakkapel plaatsen, de schoorsteen herstellen,… Allemaal klussen waarvoor je beter een dakwerker inschakelt. Een dakwerker voert een professionele voorafgaande inspectie uit voordat deze z’n aanpak bepaalt. Zo ben jij zeker van een kwalitatieve en duurzame oplossing.

Dakwerker nodig? Vul ons aanvraagformulier in en kom in contact met 2 à 3 professionals actief in je regio. Start hier je aanvraag.

 

 

erkende dakwerkers

Vind een geschikte dakwerker in 3 stappen

Hoe vind je nu een geschikte dakwerker voor jouw klus? We geven hieronder wat meer informatie over hoe je daarbij best te werk gaat:

 

STAP 1: Dakwerker offertes aanvragen

Via onze offerteservice kan je vrijblijvend offertes aanvragen van dakwerker in de buurt. Daarvoor vul je het offerteformulier in en beschrijf je duidelijk voor welke dakwerken je op zoek bent naar een dakwerker. Geef zeker ook voldoende info over je dak en je woning. Zo kunnen wij de meest geschikte specialist koppelen aan jouw aanvraag.

Door te kiezen voor een dakwerker in de buurt, kan je vaak ook extra besparen op verplaatsingskosten. Bij Solvari brengen we je altijd in contact met dakwerkers actief in jouw buurt. Zo werken we samen met een lijst van dakwerkers in Antwerpen, Gent, Brugge, Aalst, Brussel, Kortrijk, Mechelen, Limburg….

 

STAP 2: Offertes vergelijken

Op basis van jouw aanvraag, maken de dakwerkers waaraan je gematcht wordt een offerte op maat op. Vaak nemen ze ook even contact met je op om het project verder te bespreken. Als je de verschillende offertes ontvangen hebt, kan je deze dan uitgebreid gaan vergelijken. Hou daarbij zeker rekening met verschillende factoren zoals de prijs, uitvoertermijnen, referenties… Verderop in dit artikel vind je meer info over hoe je dakwerkers kan vergelijken.

 

STAP 3: Akkoord geven & dakwerken laten uitvoeren

Als je de offertes gericht hebt vergeleken, kan je dan je keuze maken voor de meest geschikte dakwerker, die het project onder de beste voorwaarden en tegen de beste prijs kan uitvoeren. Heb je een keuze gemaakt? Neem dan contact op met de dakwerker en geef je akkoord. De dakwerker komt dan op de afgesproken datum langs om de gewenste dakwerken uit te voeren.

 

Dakwerker prijzen

De prijs voor een dakwerker bedraagt gemiddeld € 35 à 45 per uur (excl. btw). De exacte prijs hangt af van het type dakwerk, maar ook van het soort dak, de grootte van je dak, de regio…

In bepaalde gevallen werkt een dakwerker ook met een prijs per vierkante meter. Of je een prijs per uur betaalt of een prijs per m², wordt bepaald door de dakwerker zelf. Hieronder vind je alvast enkele richtprijzen voor de meest voorkomende dakwerken:

Type dakwerkenRichtprijs (excl. btw, incl. uitvoering)
Nieuwe dakconstructie plaatsen€ 30 à 200 per m²
Nieuwe dakconstructie plaatsen€ 1.700 à 2.000 per m²
Dak isoleren€ 20 à 115 per m²
Dak reinigen & ontmossen€ 9 à 15 per m²
Dakherstelling uitvoerenPrijs op aanvraag
Schoorsteen reinigen€ 60 à 150
Dakramen plaatsenVanaf € 400

LET OP: de kosten zijn sterk afhankelijk van de bovengenoemde factoren, maar verschillen ook per dakwerker. Vergelijk daarom zeker offertes van meerdere dakwerkers. Zo krijg je een goed beeld van de gangbare prijzen en kan je het interessantste voorstel kiezen. Ontvang vrijblijvend prijsvoorstellen op maat.

 

Druk de kosten voor dakwerken met premies!

De prijs voor dakwerken kan best hoog oplopen. Gelukkig maak je voor de meeste dakwerken onder specifieke voorwaarden aanspraak op een premie. Daarnaast zijn er ook nog andere financiële voordelen waarvan je kan genieten zoals het verlaagde btw-tarief.

TIP: een dakwerker kan je verder informeren over de mogelijke subsidies en financiële voordelen, en helpt je bij de aanvraag ervan. Kom in contact met dakwerkers in je regio.

 

 

dakwerker zoeken in de buurt

 

Hoe dakwerkers vergelijken? 6 tips

De ideale dakwerker voor jouw klus vind je pas na een grondige vergelijking. Hoe maak je die precies? Dakwerkers vergelijken kan…

 1. Volgens hun adviezen

  Op basis van een grondige inspectie van het probleem zullen de dakwerkers je het nodige advies verlenen. Hoe willen ze een specifiek probleem aanpakken? En welke oplossing stellen ze dan specifiek voor? Denk maar aan soorten dakbedekking, isolatiematerialen, … Komt dit overeen met wat andere dakwerkers zeggen? Of niet?

 2. Volgens hun specialisatie

  Wil je graag stijlvolle leien plaatsen? Kies dan voor een dakdekker die gespecialiseerd is in dit type dakbekleding. Hetzelfde geldt bijvoorbeeld voor de aanleg van groendaken. Dit vereist een welbepaalde technische en praktische know-how waar enkel een groendakspecialist over beschikt. Zo zijn er verder ook gespecialiseerde dakwerkers voor platte daken, voor dakisolatie…

 3. Volgens de referenties & reviews

  Twijfel je tussen bepaalde dakdekkers? Laat dan niet na om actief naar hun websites en social media te surfen. Bekijk recente projecten, lees reviews, … Een specialist die trots is op zijn werk, toont je met plezier zelf enkele realisaties. Zo krijg je meteen een goed beeld van de kwaliteit van zijn werk.

 4. Volgens de uitvoertermijn

  Ook dakwerkers krijgen te maken met een tekort aan bouwmaterialen. Daardoor kunnen de uitvoertermijnen (en de kosten!) flink verschillen van expert tot expert. Ga dus zeker grondig na binnen welke termijn een dakwerker je dakrenovatie kan uitvoeren.

 5. Volgens de details van de plaatsing

  Is er duidelijkheid over de werkwijze van je dakwerker? Hoe lang denkt je vakman dat de klus in beslag gaat nemen? Zal er een externe firma ingeschakeld moeten worden (bv. voor het huren van een hoogtewerker, een lekdetectiefirma, …)? En van welke fabrikant zijn de bouwmaterialen afkomstig?

 6. Volgens de geschatte kostprijs

  Als laatste behandelen we de kostprijs van je project. Dit is logischerwijs een zeer belangrijke keuzefactor, maar mag zeker niet het enige doorslaggevende element vormen. Bestudeer voldoende hoe de prijs precies is opgebouwd en wat er allemaal wel en niet inbegrepen is (bv. btw, voorrijkosten, onvoorziene omstandigheden,…).

Op zoek naar een dakdekkersbedrijf in je buurt? Via onze offertepagina kom je snel en vrijblijvend in contact met meerdere geschikte specialisten. Ontvang voorstellen op maat van jouw project!

 

Dakwerker zoeken of zelf aan de slag?

Kan en mag je bepaalde dakwerken zelf uitvoeren? Of doe je voor elke klus beter een beroep op een ervaren, betrouwbare dakwerker? We bekijken hieronder de 2 opties in detail:

 

OPTIE 1: zelf dakwerken uitvoeren

Is het verstandig om zelf je dak op te klauteren en daar herstellingen uit te voeren? Een ervaren klusser kan best zelf enkele dakpannen vervangen, een scheurtje in z’n EPDM herstellen of nieuw daklood plaatsen. Zorg er in dit geval voor dat je zeker beschikt over de nodige valbeveiliging en de geschikte materialen om je dakherstelling veilig uit te kunnen voeren.

LET OP: bij omvangrijke dakwerken, zoals het vervangen van het dakgebinte of het plaatsen van een dakkapel, schakel je beter de hulp in van dakdekkersbedrijven.

 

OPTIE 2: dakwerker inschakelen

In de meeste gevallen is het beter om meteen een dakdekkersbedrijf in te schakelen. Zo ben je alvast verzekerd van…

 • Professionele inspectie: aan elke dakherstelling gaat een uitgebreide, professionele inspectie vooraf. Dat is nodig om de exacte locatie van het probleem op te sporen en om de mogelijke risico’s van de klus in te kunnen schatten.
 • Advies op maat: op basis van de inspectie bepaalt een dakwerker welke stappen hij moet ondernemen. Vervolgens bespreekt hij samen met jou de mogelijke opties, de haalbaarheid van het project en eventuele aandachtspunten.
 • Correcte & vlotte uitvoering: dankzij de expertise van je dakwerker ben je zeker van een snelle, correcte en bovendien veilige uitvoering van de klus.
 • Verlaagd btw-tarief: laat je dakwerken uitvoeren aan een bestaande woning met meer dan 10 jaar op de teller? Dan betaal je slechts 6% btw op zowel materiaal- als arbeidskosten in plaats van 21%.
 • Premies & subsidies: je maakt pas aanspraak op de Mijn VerbouwPremie en andere subsidies als je samenwerkt met een dakwerker. Zo’n dakwerker bezorgt je bovendien ook de nodige documenten om je premie-aanvraag snel te regelen.

 

CONCLUSIE: een dakwerker inschakelen loont!

Wil je zeker zijn van een kwalitatieve eindafwerking van je dakbekleding? Neem je liever geen risico en kies je meteen voor een volledig nieuwe dakconstructie op je pas aangekochte woning? Of wil je de schade na een daklekkage grondig laten herstellen? Dan doe je best een beroep op een dakdekker actief in je buurt. Zo ben je zeker dat de dakwerken vlot en correct uitgevoerd worden.

Dakwerker gezocht? Wij brengen je in contact met verschillende professionals uit Antwerpen, Gent, Brugge, Aalst, Brussel, Kortrijk, Mechelen, Limburg… Kom in contact met dakwerkers in je buurt via het onderstaande offerteformulier:

 

 

Offertes voor dakwerken ontvangen?

Kies voor een erkend dakwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Erkende dakwerkers