Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Dakwerken Leuven

Dakwerken in Leuven of omgeving laten uitvoeren? Dan ben je hier aan het juiste adres. Op deze pagina vind je een overzicht van dakwerkers in Leuven en deelgemeentes zoals Wilsele, Kessel-Lo, Heverlee en Wijgmaal. Ook krijg je een overzicht van actuele prijzen en geven we tips mee over waarop je moet letten als je met een dakwerker in zee gaat en hoe je vlot tot een samenwerking komt. Liever meteen de knoop doorhakken? Via onze offerteservice ontvang je vrijblijvend advies en prijzen op maat van jouw project.

Ga snel naar: overzicht dakwerkers Leuvenprijs dakwerkenwaarop letten bij het tekenen van offertesoffertes ontvangen

 

Waarop letten bij het kiezen van een dakwerker in Leuven?

Om een goede afweging te kunnen maken, hou je best de volgende zaken in het achterhoofd.

 

 • Kies voor een dakwerker met de juiste specialisatie(s)

  Zo ben je zeker van een kwalitatieve en correcte plaatsing. Door een specialist in te schakelen betaal je niet noodzakelijk meer. Integendeel, een gespecialiseerde dakwerker biedt vaak aantrekkelijkere prijzen voor specifieke producten en klussen. Hij weet ook precies hoe hij te werk moet gaan waardoor hij snel en efficiënt te werk kan gaan, met minder werkuren als resultaat. Hij beschikt bovendien over het juiste gereedschap en hoeft dus gen nieuw materiaal aan te schaffen of te huren.

 • Vraag referenties

  Krijg je graag een idee over de kwaliteit van een dakwerker? Vraag naar dan zijn eerdere gelijkaardige realisaties. Professionele, kwalitatieve dakwerkers zijn terecht fier op hun geleverde werk en hebben waarschijnlijk heel wat foto’s van eerdere projecten ter beschikking.

 • Laat je goed adviseren

  Dakwerkers beschikken over heel wat kennis en ervaring waardoor ze je gepast kunnen adviseren. Ze reiken je oplossingen aan die je niet altijd zelf kan bedenken. Een kwalitatieve vakman denkt ook met je mee en formuleert voorstellen en mogelijke alternatieven. Laat je zeker informeren over de verschillende soorten dakbedekking, laat de hellingsgraad controleren, vraag of aanpassingen van de bestaande dakconstructie nodig zijn, … Elke vakman heeft zijn eigen ervaring en dus ook zijn eigen mening. Ga daarom te rade bij meerdere gespecialiseerde dakwerkers alvorens je een beslissing neemt.

 

Contacteer meerdere dakwerkers

Klop aan bij verschillende dakwerkers uit Leuven of de deelgemeenten Wilsele, Kessel-Lo, Heverlee en Wijgmaal. Zo kan je niet alleen prijzen en adviezen vergelijken maar krijg je ook een beter beeld van de mogelijkheden voor jouw project. Een dakwerker die actief met je meedenkt, bespaart je op termijn ook geld en draagt bij tot een tevreden eindresultaat. Hou hier zeker rekening mee als je dakwerkers uit Leuven vergelijkt.

Valt de offerte bijvoorbeeld duurder uit dan verhoopt? Dan kan de combinatie van correct advies en de juiste referenties alsnog de doorslag geven om juist te kiezen voor deze duurdere prijs, gewoon omdat je dan zeker bent van een kwalitatieve uitvoering.

 

Prijs dakwerker Leuven

De prijs voor dakwerken hangt af van verschillende factoren zoals het type dakwerken, het soort dak en de oppervlakte van het dak. De prijs voor dakwerken, dakrenovatie, dakisolatie en dakreiniging in Leuven, Wilsele, Kessel-Lo, Heverlee en Wijgmaal lopen gelijk met die elders in Vlaanderen. Enkele richtprijzen:

 • Nieuwe dakbedekking: tussen 35 en 120 euro per (incl. btw en plaatsing).
 • Dakrenovatie: tussen 50 en 175 euro per m² (incl. btw en plaatsing).
 • Dakisolatie: tussen 25 en 115 euro per m² (incl. btw en plaatsing).
 • Dakreiniging: tussen 5 en 45 euro per m² (excl. btw en incl. plaatsing). 

Is je woning ouder dan 10 jaar en doe je beroep op een professionele dakwerker? In dat geval kan je rekenen op het goedkopere btw-tarief van 6 %. Bovendien kan je naargelang het type dakwerken onder bepaalde voorwaarden aanspraak maken op premies en subsidies via de gemeente of provincie.

Let op: bovenstaande prijzen zijn gemiddelde richtprijzen. Een prijs op maat van je project ontvangen? Stel je vraag via het offerteformulier.

 

dakwerken leuven

 

Tips bij het tekenen van een offerte

Bij het concretiseren van een offertevoorstel voor dakwerken, dakrenovatie, dakisolatie of dakreiniging hou je best rekening met de volgende zaken.

 

1. Totaalprijs of uurprijs?

Op een offerte staat meestal een totaalprijs, bestaande uit vaste kosten en een prijsschatting van de uit te voeren werken per vierkante meter. De meeste dakwerkers splitsen al deze posten uit in het offertevoorstel waardoor je duidelijk weet wat wel en niet inbegrepen is. Je krijgt zo ook een beter beeld van de kosten die nodig zijn voor een correcte en veilige opbouw van je dak, zoals: stelling plaatsen, afhuren straat, plaatsen valbeveiliging, afvalverwerking enzovoort. Deze all-informule is gangbaar voor grote opdrachten.

Voor kleinere klussen is een correcte prijsinschatting moeilijker. In dat geval hanteert een dakwerker vaak een vaste prijs per uur. Gemiddeld ligt deze tussen 30 en 40 euro per uur.

 

2. Uitvoeringstermijn

In sommige gevallen is het mogelijk om een contract op datum af te spreken. Deze werkwijze is vooral gebruikelijk bij bedrijven en commerciële panden. Dat komt omdat ze door de werken vaak tijdelijk geen personeel of klanten kunnen ontvangen. Voor particuliere woningen is het minder gangbaar. Zeker omdat dit type contract vaak ook een hoger prijskaartje heeft. Op die manier dekken dakwerkers onvoorziene omstandigheden die ze financieel moeten compenseren.

 

3. Planning dakwerken

Bij particulieren varieert de planning van dakwerken van een aantal dagen tot enkele maanden. Het weer is daarbij de meest beïnvloedende factor omdat het moeilijk ingeschat kan worden. Daarnaast kunnen bijvoorbeeld ook arbeidsongevallen voor een personeelstekort zorgen waardoor de planning van de dakwerker uitloopt. Er zijn diverse zaken waar je nauwelijks vat op hebt en die je best incalculeert. Het is dan ook erg verstandig om de dakwerken voldoende op tijd in te plannen, zodat je genoeg speling hebt voor als de werken uitlopen.

Ook de eerste week net na het bouwverlof is een gunstige opstartperiode voor dakwerken. Zeker omdat dakwerkers in de aanloop naar deze verlofperiode alle lopende klussen proberen af te werken. Zo kunnen ze na hun vakantie nieuwe opdrachten opstarten. Let op, dat de werken net na het bouwverlof op tijd starten is geen garantie. De projecten die voor de vakantieperiode nog niet afgewerkt raakten, zullen namelijk voorrang krijgen.

 

Dakwerkers Leuven vergelijken: Offertedienst

dakwerken leuven en omgeving

Via de Solvari offertedienst kom je snel en eenvoudig in contact met dakwerkers uit Leuven, Wilsele, Kessel-Lo, Heverlee en Wijgmaal voor info, advies en vrijblijvende offertes.

Hoe werkt het?

1. Beschrijf je opdracht. Geef voldoende details mee over de uit te voeren klus en de gewenste uitvoeringsdatum.

2. Solvari stuurt je aanvraag vervolgens anoniem door naar dakwerkers die actief zijn binnen Leuven en de deelgemeenten.

3. De eerste drie dakwerkers die interesse tonen in je opdracht contacteren je voor extra info, advies en/of de opmaak van een offerte.

4. Aan jou de keuze om één van de voorstellen van de geïnteresseerde dakwerkers te accepteren en te laten uitvoeren.

 

Start hier: