Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Roofing herstellen

Vertoont je roofing dak scheuren of blazen? Dan is het belangrijk om die bitumen dakbedekking zo snel mogelijk te herstellen. Je kan je roofing lokaal herstellen, maar ook volledig vernieuwen. Wat is voor jouw plat dak de beste keuze? Hoeveel kost het om roofing te herstellen? En loont het om zelf roofing te repareren of schakel je beter een dakwerker in? Je leest het allemaal in dit artikel!

Ga snel naar:
Belangrijke aandachtspunten
Prijs roofing herstellen
Zelf roofing herstellen of dakwerker?
Vraag vrijblijvend je offertes aan

 

 

Hoe roofing herstellen?

roofing herstellen

Je controleert je roofing dak best minstens 1 x per jaar op schade. Merk je blazen of scheuren op? Dan moet je die zo snel mogelijk aanpakken. Anders riskeer je een daklekkage, met grotere schade aan je dakconstructie, plafond, … tot gevolg. Je kan je roofing lokaal herstellen of volledig vernieuwen:

 

OPTIE 1: roofing volledig vernieuwen

Is je roofing 15 à 20 jaar oud? En begint die bitumen dakbedekking sporen van slijtage te vertonen? Dan laat je je roofing best herstellen door je dakbedekking volledig te vernieuwen. Je kan daarbij kiezen voor nieuwe, hoogwaardige roofing, maar ook voor EPDM, een groendak of voor PVC. Zo’n nieuwe dakbedekking gaat tot wel 40 jaar mee. Zo moet je je geen zorgen meer maken over mogelijke lekkages.

BELANGRIJK: twijfel je aan de staat van je roofing dak? Contacteer dan een dakwerker voor een analyse van je bitumen dakbedekking. Na zijn inspectie geeft zo’n vakman je advies op maat: volstaat een lokale herstelling of komt een nieuwe dakbedekking op termijn goedkoper uit? Ontvang gratis advies en prijzen op maat bij verschillende dakwerkers actief in je buurt.

 

OPTIE 2: roofing lokaal herstellen

Gaat het slechts om een enkele blaas of een klein scheurtje? Dan kan je ook je roofing lokaal herstellen met een rubbercoating of een rubberdakpasta (Rubson, Aquaplan, …). Ook een nieuwe strook roofing bovenop het beschadigde deel van je plat dak is een optie. Heb je voldoende kluservaring? Dan kan je eventueel zelf lokaal je roofing herstellen zonder branden.

BELANGRIJK: als je roofing zijn beste tijd gehad heeft, haalt lokaal herstellen weinig uit. Moet je verschillende keren een vakman laten langskomen? Dan komen de dakwerken op termijn ook duurder uit dan volledig je roofing vernieuwen. Je contacteert dus best een dakwerker voor een grondige analyse van je roofing dak. Ontvang gratis advies en prijzen op maat bij verschillende dakwerkers actief in je buurt.

 

Wat is de beste manier om mijn roofing dak te herstellen?

Dat hangt in de eerste plaats af van de staat van je roofing en de aard van de schade:

 • Grotere schade bij roofing in slechte staat = volledig vernieuwen: is je bitumen dakbedekking al minstens 15 à 20 jaar oud? Dan kies je er best voor om je roofing volledig te laten vernieuwen. De laatste generatie roofing en EPDM gaat tot wel 40 jaar mee. Zo zit je weer goed voor lange tijd.
 • Beperkte schade bij roofing in goede staat = lokaal herstellen: is je roofing nog in goede staat en gaat het slechts om een enkele scheur of blaas? Dan kan je gerust ook lokaal je roofing herstellen met een rubbercoating of -pasta (bv. Rubson).

Advies op maat nodig? Voor een correcte aanpak van je roofing dak contacteer je best een dakwerker. Die inspecteert je plat dak grondig en geeft je dan advies op maat. Contacteer gratis en vrijblijvend verschillende dakwerkers actief in je buurt via onze offerteservice.

 

Belangrijke aandachtspunten

Je roofing dak correct herstellen omvat vaak meer dan een rubberpasta aanbrengen. Wil je zeker zijn van een optimaal eindresultaat op lange termijn? Dan hou je best rekening met de volgende aandachtspunten:

 • Laat de staat van je roofing controleren: bij een roofing dak in slechte staat zijn een rubberpasta of een nieuwe strook bitumen niet meer dan tijdelijke lapmiddelen. Op lange termijn komt een nieuwe dakbedekking sowieso goedkoper uit. Laat de staat van je roofing dus zeker checken door een vakman.
 • Laat je dakconstructie checken: een dakwerker kan niet enkel de staat van je dakbedekking checken, maar ook die van je dakconstructie. Is die dragende structuur bv. aangetast door vocht? Dan moet je die draagstructuur wellicht deels vervangen of verstevigen.
 • Kies voor een kwalitatieve, nieuwe dakbedekking: is je roofing aan vervanging toe? Dan kies je best voor een kwalitatieve, nieuwe dakbedekking met een lange levensduur. Je kan gaan voor de nieuwste generatie roofing, maar ook EPDM, een groendak of PVC zijn mogelijke opties.
 • Gebruik de juiste producten bij een lokale herstelling: volstaat een lokale herstelling van je bitumen dakbedekking? Zorg er dan voor dat je de juiste rubberpasta of -coating of nieuwe strook bitumen kiest op maat van je roofing (SBS roofing of APP roofing). Je vraagt best advies op maat aan een dakwerker.
 • Denk aan de afwatering: merk je waterplassen op je roofing dak? Dan kan je te maken hebben met een verstopping van je regenpijp naar het riool of regenput. Er kan ook een probleem zijn met de hellingsgraad van je plat dak. In dat laatste geval kan een dakwerker bv. isolatie met afschot plaatsen.
 • Overweeg om je plat dak te isoleren: een nieuwe dakbedekking plaatsen is ook het ideale moment om je plat dak te isoleren langs buiten. Een dakwerker plaatst dan isolatiemateriaal aan de buitenkant van je dakconstructie. Die werken combineren komt goedkoper uit dan ze apart te laten uitvoeren.

BELANGRIJK: je roofing repareren begint bij een grondige inspectie van je plat dak. Wil je zeker zijn van een juiste analyse? Ontvang gratis advies op maat bij dakwerkers actief in je buurt via onze offerteservice.

 

Prijs roofing herstellen

De prijs om roofing te herstellen hangt vooral af van jouw situatie. Volstaat een kleine, lokale herstelling en voer je die zelf uit? Of is je dakbedekking aan een volledige vervanging toe? Een kort overzicht:

 

1. Prijs roofing vernieuwen

Is je huidige roofing in slechte staat? Dan kan een vakman je dakbedekking verwijderen en een nieuwe dakbekleding leggen (roofing, EPDM, …). Is je plat dak nog niet geïsoleerd? Dan zijn deze dakwerken ook het uitgelezen moment om je dak langs buiten te laten isoleren. Je mag rekenen op de volgende prijzen:

Soort dakwerkenGemiddelde prijs per m² (excl. btw, incl. plaatsing)
NIEUWE DAKBEDEKKING
Roofing (bitumen of dakleer)€ 40 - 60
EPDM€ 60 - 80
Groendak€ 45 - 230
PVC€ 50 - 70
DAKISOLATIE
Warm dak
(isolatie onder dakbedekking)
€ 70 à 115
Omgekeerd dak
(isolatie onder ballastlaag)
€ 50

Een exacte prijs voor jouw project? De kosten voor jouw plat dak hangen af van jouw situatie en wensen. Welke dakbedekking kies je? Hoe groot is je plat dak? Laat je ook dakisolatie plaatsen of niet? Ontvang gratis prijsvoorstellen op maat bij dakwerkers actief in je buurt. Start je aanvraag hier.

 

2. Prijs roofing lokaal herstellen

Gaat het slechts om een kleine herstelling en wil je zelf je bitumen dak repareren? Dan betaal je uiteraard slechts voor het materiaal dat je nodig hebt. Je mag rekenen op de volgende prijzen:

 • Waterdichte reparatiepasta: vanaf 34 euro voor 1 liter (incl. btw)
 • Waterdichte rubbercoating: vanaf 26 euro voor 1 liter (incl. btw)

TIP: benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen van producten om je roofing dak lokaal te herstellen? Je vindt een uitgebreid overzicht in onze webshop.

 

roofing dak herstellen

 

Zelf roofing herstellen of dakwerker?

Heb je de nodige ervaring met dakwerken? Dan kan je eventueel zelf je roofing repareren als het slechts om een kleine herstelling gaat. Zorg er wel voor dat je een product op maat kiest en volg goed de gebruiksaanwijzingen op de verpakking. Wil je 100% zeker zijn van een correcte herstelling en een optimaal eindresultaat op lange termijn? Dan schakel je beter een ervaren dakwerker in. Zo kan je rekenen op:

 • Analyse van je plat dak: een vakman gaat eerst en vooral de staat van je roofing na. Zo kan hij bepalen welke aanpak het meest aangewezen is: een volledige vernieuwing of een lokale herstelling? Daarnaast checkt hij ook je afwatering, het zinkwerk, …
 • Advies op maat: of het nu om een herstelling of volledige vernieuwing gaat, een dakwerker adviseert je over de meest geschikte materialen en producten. Ook over de isolatie van je plat dak, het eventuele verhogen van de dakranden, … geeft hij je graag meer uitleg.
 • Correcte uitvoering: een dakwerker herstelt je roofing volgens de regels van de kunst. Bovendien werkt hij ook snel en efficiënt, waardoor het aantal werkuren beperkt blijft.
 • Kwalitatieve materialen: een vakman werkt uitsluitend met hoogwaardige roofing, EPDM, … Zo ben je zeker van een optimaal eindresultaat en kan je weer voor vele jaren op beide oren slapen.
 • Premies & financiële voordelen: laat je je roofing volledig vernieuwen en eventueel ook je dak isoleren? Dan kom je in aanmerking voor verschillende premies. Als je woning ouder is dan 10 jaar, betaal je ook slechts 6% btw in plaats van 21% op de arbeids- en materiaalkosten. Zo kan je de kosten flink drukken.

 

TIP: vraag voorstellen aan bij meerdere dakwerkers

Voor een correcte herstelling van je roofing tegen een correcte prijs vraag je best verschillende offertes aan bij dakwerkers actief in je buurt. Zo kan je niet alleen hun adviezen en werkwijzen vergelijken, maar ook hun materiaal-, arbeids- en verplaatsingskosten. Ook de uitvoeringstermijn kan verschillen van vakman tot vakman.

Op zoek naar een vakman? Je kan gratis voorstellen aanvragen bij verschillende dakwerkers actief in je buurt via het onderstaande offerteformulier:

 

Offertes voor dakwerken ontvangen?

Kies voor een erkend dakwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Erkende dakwerkers