Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Dakbedekking schuur

Naast het dak van je woning krijgt ook de dakbedekking van je schuur het hard te verduren door de wisselende weersomstandigheden. Is die dakbedekking aan vervanging toe? Of zoek je naar de meest geschikte dakbekleding voor een nieuwe schuur? Dan kan je kiezen uit verschillende opties. In dit artikel zetten we de verschillende mogelijke dakbedekkingen voor een schuur op een rij.

Ga snel naar:
Soorten dakbedekking schuur + prijzen
Dakbedekking schuur plat dak
Dakbedekking schuur schuin dak
Zelf dak schuur vervangen of vakman?
Ontvang vrijblijvend offertes

 

 

Laat ik de dakbedekking van mijn schuur repareren of vervangen?

Is de dakbedekking van je schuur oud of beschadigd? Dan heb je doorgaans 2 opties: het dak van je schuur repareren of vervangen. Een kort overzicht van beide opties:

  • Dakbedekking schuur repareren: is het dak van je schuur slechts licht beschadigd? Dan valt die schade doorgaans te repareren zonder dat je de hele dakbedekking moet vervangen. Het repareren van een schuur dakbedekking kost je gemiddeld zo’n € 40 per m² (excl. btw, incl. plaatsing), afhankelijk van het soort schade.
  • Dakbedekking schuur vervangen: een volledig nieuwe dakbedekking is aangeraden als het dak van je schuur al lang meegaat of op meerdere plekken is beschadigd. Prijzen voor een nieuwe dakbedekking voor je schuur starten vanaf zo’n € 50 per m² (excl. btw, incl. plaatsing) en variëren per type dakbedekking, de moeilijkheidsgraad van het werk, …

Dak van je schuur repareren of vervangen? Vraag dan eerst advies op maat aan een dakwerker actief in je buurt. Die inspecteert de dakbedekking van je schuur en geeft je dan advies op maat. Contacteer gratis en vrijblijvend meerdere dakwerkers actief in je buurt via onze offerteservice.

dakbedekking schuur

 

Soorten dakbedekking schuur + prijzen

Er zijn meerdere opties als je een nieuwe dakbedekking op je schuur laat plaatsen. Afhankelijk van of je een plat of hellend dak hebt, kan je verschillende soorten dakbekledingen kiezen. Je vindt een overzicht in onderstaande tabel.

Benieuwd naar een prijsberekening op maat van jouw project? Vergelijk vrijblijvend offertes op maat.

Type dakbedekking schuurGemiddelde prijs per m² (excl. btw, incl. plaatsing)Levensduur
SCHUUR PLAT DAK
Bitumen (dakleer of roofing)€ 40 - 6020 à 40 jaar
EPDM€ 60 - 80 30 à 50 jaar
PVC€ 50 - 7015 à 40 jaar
SCHUUR SCHUIN DAK
Dakplaten€ 20 - 6020 à 50 jaar
Dakpannen€ 30 - 6030 à 50 jaar
Shingles€ 12 - 2510 à 20 jaar
SCHUUR GROEN DAK
Extensief groendak€ 40 - 10050 à 70 jaar
Intensief groendak€ 85 - 20050 à 70 jaar

LET OP: dit zijn richtprijzen. Zo verschillen prijzen per project en ook van dakwerker tot dakwerker. Maak gebruik van onze gratis offerteservice en ontvang gericht advies en prijzen op maat bij ervaren vakmensen actief in jouw buurt. Start je aanvraag hier.

 

Dakbedekking schuur plat dak

dakbedekking schuur plat dak

Heeft je schuur een plat dak? Dan kan je doorgaans kiezen uit de 3 volgende types dakbedekking:

 

1. Bitumen dakbedekking

De meest budgetvriendelijke optie voor platte daken is bitumen (roofing of dakleer). Bitumen wordt in de vorm van stroken en in 1 of meerdere lagen aangebracht op het plat dak van je schuur. Dat kan met een koude verlijming of een warme hechting via een gasbrander. Ook een zelfklevende hechting is een mogelijke optie. Een vakman zorgt altijd voor een correcte plaatsing zonder kans op lekkages.

Richtprijs: € 40 – 60 per m² (excl. btw en incl. plaatsing)

 

2. EPDM dakbedekking

EPDM is ideaal wanneer je op het dak van je schuur wil kunnen lopen. Het is namelijk een erg elastisch en sterk materiaal dat niet snel zal scheuren of vervormen. Daarnaast is het onderhoudsvriendelijk, UV-bestendig en bestaat de mogelijkheid om deze dakrubber in 1 naadloos geheel aan te brengen. EPDM is iets duurder dan bitumen, maar het gaat ook langer mee.

Richtprijs: € 60 – 80 per m² (excl. btw en incl. plaatsing)

 

3. PVC dakbedekking

PVC is een soepele en lichte dakbedekking. De minimale dikte is 1,2 millimeter en PVC gaat zo’n 15 à 40 jaar mee. Echter wordt het materiaal op lange termijn minder flexibel en heeft het dus een kortere gemiddelde levensduur dan EPDM of bitumen.

Richtprijs: € 50 – 70 per m² (excl. btw en incl. plaatsing)

 

Welke dakbedekking voor mijn schuur met plat dak kies ik best?

Dat hangt vooral af van jouw budget en je persoonlijke voorkeuren. Wil je een goed beeld van de mogelijkheden en de kosten van de mogelijke dakbedekkingen voor jouw schuur? Vraag dan zeker meerdere voorstellen aan bij dakwerkers actief in je buurt. Zo kan je bovendien ook gericht adviezen, werkwijzen, … vergelijken.

Gratis voorstellen aanvragen? Ontvang gratis advies en prijzen op maat bij meerdere dakwerkers actief in je buurt via onze offerteservice.

 

Dakbedekking schuur schuin dak

dakbedekking schuur schuin dak

Ook zijn er genoeg goede soorten dakbedekking als je schuur een schuin dak heeft. Een overzicht van de mogelijkheden.

 

1. Dakplaten schuur schuin dak

Dakplaten zijn misschien wel de populairste optie voor schuren met schuine daken. Niet alleen is het een budgetvriendelijke optie, maar zulke platen zijn ook snel te plaatsen. Daarnaast zijn er veel verschillende uitvoeringen, zoals dakpanplaten, golfplaten en trapeziumplaten. Doorgaans is de keuze tussen deze opties een kwestie van smaak en budget.

Richtprijs: € 20 – 60 per m² (excl. btw en incl. plaatsing)

 

2. Dakpannen schuur schuin dak

Ga je voor dakpannen voor een schuur met een schuin dak? Dan heb je de keuze tussen keramische en betonnen dakpannen. Keramische dakpannen hebben een lange levensduur en originele look, maar zijn ook wat duurder. Betonnen dakpannen zijn daarentegen wat budgetvriendelijker en sneller te plaatsen.

Richtprijs: € 30 – 60 per m² (excl. btw en incl. plaatsing)

 

3. Shingles dakbedekking schuur

Wil je zo weinig mogelijk geld besteden aan de dakbedekking van je schuur? Dan kies je voor shingles. Die zijn gemaakt van lange stroken bitumen die op maat gesneden zijn. Verder zijn shingles ook erg veelzijdig, aangezien ze beschikbaar zijn in verschillende kleuren, vormen en afwerkingen. Het nadeel aan dit type dakbedekking is dat de levensduur korter is (10 – 20 jaar) en dat shingles gevoeliger zijn voor mosvorming.

Richtprijs: € 12 – 25 per m² (excl. btw en incl. plaatsing)

 

Welke dakbedekking voor mijn schuur met schuin dak kies ik best?

Dat hangt vooral af van jouw budget en je persoonlijke voorkeuren. Wil je een goed beeld van de mogelijkheden en de kosten van de mogelijke dakbedekkingen voor jouw schuur? Vraag dan zeker meerdere voorstellen aan bij dakwerkers actief in je buurt. Zo kan je bovendien ook gericht adviezen, werkwijzen, … vergelijken.

Gratis voorstellen aanvragen? Ontvang gratis advies en prijzen op maat bij meerdere dakwerkers actief in je buurt via onze offerteservice.

 

Zelf dak schuur vervangen of vakman inschakelen?

Ben je een ervaren doe-het-zelver? Dan zijn er soorten dakbedekking voor de schuur die je mogelijk zelf kan plaatsen. Wil je echter zeker zijn van een optimaal eindresultaat zonder lekkages achteraf? Dan werk je beter samen met een ervaren dakwerker actief in je buurt. Zo kan je gegarandeerd rekenen op…

  • Gericht advies: welke soort dakbedekking voor je schuur heeft de langste levensduur? Waarom zou je kiezen voor geïsoleerde dakplaten op je schuur? Een dakwerker heeft veel ervaring met het vervangen en plaatsen van dakbedekkingen voor schuren en kan je dus altijd goed advies geven op basis van jouw persoonlijke wensen en budget.
  • Hoogwaardig eindresultaat: kies je voor een vakman? Dan weet je zeker dat de dakbedekking goed is geplaatst en heb je een garantie als er onverhoopt tóch iets fout gaat. Op deze manier ben je tijdens het gehele project volledig ontzorgd.
  • Lage inkoopprijzen: een vakman maakt alleen gebruik van de beste materialen en kan deze ook nog eens voor lagere prijzen inkopen. Het inschakelen van een ervaren dakwerker brengt dus ook zeker financiële voordelen met zich mee en is budgetvriendelijker dan je zou denken.
  • Verlaagd btw-tarief: is je schuur ouder dan 10 jaar en kies je voor een vakman? Dan geniet je van het verlaagde btw-tarief van 6% op materialen en arbeidskosten voor de dakbedekking van je schuur.

 

TIP: kies voor een groen dak op je schuur

Wil je naast een nieuwe dakbedekking ook een bijdrage leveren aan het milieu? Overweeg dan een groendak voor je schuur. Dit soort groene dakbedekking verlengt de levensduur van je dak, verlaagt de druk op de riolering en heeft een isolerende werking. Voor meer informatie over groene schuurdaken maak je best gebruik van onze gratis offerteservice.

 

Offertes voor dakwerken ontvangen?

Kies voor een erkend dakwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende dakwerkers