Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Dakkapel plaatsen

Als je van de zolderruimte een prettig verblijf wil maken met veel licht en voldoende loopruimte, dan is het plaatsen van een dakkapel zeker het overwegen waard. Ze zijn relatief goedkoop en zorgen voor heel wat extra licht en ruimte zodat ook je zolder een volwaardige ruimte wordt. In dit artikel kun je lezen welke mogelijkheden er zijn en wat de prijzen en voordelen van een dakkapel zijn.

Ga snel naar:
Prefab dakkapel of dakkapel op maat?
Dakkapel prijs
Dakkapel vergunning
Vergelijk vrijblijvend offertes

 

 

Dakraam of dakkapel laten plaatsen?

De keuze tussen het nemen van een dakkapel of een dakraam is eigenlijk niet zo ingewikkeld:

 • Dakkapel plaatsen: als het je vooral gaat om meer ruimte, dan is een dakkapel eigenlijk de enige optie. Door het installeren van een dakkapel ben je namelijk direct verlost van een lastig schuin plafond waar je niet recht onder kan staan. Door hier een dakkapel te plaatsen win je direct een groot deel van de beloopbare ruimte terug. Daarnaast wordt de kamer een stuk lichter en kun je de ramen open zetten. Met een dakkapel creëer je een extra ruimte in huis die voor allerlei doeleinden geschikt is. Zo kun je de nieuwe ruimte bijvoorbeeld gebruiken als badkamer, werkkamer, studiekamer of extra slaapkamer.
 • Dakraam plaatsen: heb je alleen behoefte aan meer licht en een betere ventilatie? Dan is de installatie van één of meerdere dakramen de juiste keuze. Ze zijn een stuk goedkoper dan een dakkapel en eenvoudiger te installeren. Je wint er geen ruimte mee, zoals bij een dakkapel, maar met een breed dakvenster kun je een ruimte al een geheel andere uitstraling geven.

Dakkapel of dakraam laten plaatsen? Kom vrijblijvend in contact met vakmensen in jouw buurt.

dakkapel plaatsen

 

Prefab dakkapel of een dakkapel op maat?

Je kunt kiezen uit een dakkapel met vaste prijs die vooraf in de werkplaats op maat wordt gemaakt (prefab) of voor volledig maatwerk waarbij de dakkapel op locatie in elkaar wordt gezet. Een overzicht van de voor- en nadelen:

 

Kant-en-klare dakkapel

Prefab dakkapellen zijn zeer populair. Ze zijn in verschillende modellen en maten te verkrijgen. Meestal worden ze van hout en kunststof gemaakt maar dit is per merk en model verschillend. Een prefab dakkapel wordt gemaakt aan de hand van een aantal voorkeuren die je kan geven in de fabriek en kan vervolgens binnen een dag worden geïnstalleerd. Dat installeren gaat overigens met behulp van een kraan waarmee de dakkapel op zijn plek wordt gehesen.

Prefab dakkapellen zijn licht van gewicht door het gebruik van kunststof materialen. Hierdoor kunnen ze op de meest uiteenlopende hellende daken worden toegepast zonder dat dit een te grote belasting voor de dakconstructie oplevert. Prefab dakkapellen worden voornamelijk in Nederland toegepast maar ook in België zie je ze steeds vaker terug.

Prefab dakkapel plaatsen? Ontvang vrijblijvend offertes op maat.

 

Voordelen prefab dakkapel

 • Kan snel geplaatst worden (meestal binnen een dag).
 • Is licht van gewicht. Kan dus op veel typen daken worden toegepast.
 • Goedkope prijs: € 3.500 tot 4.000 voor een kleine dakkapel van 2 meter breed.
 • Veel ruimtewinst en veel extra licht.

 

Dakkapel op maat

Het volledig op maat laten maken van een dakkapel wordt in Vlaanderen het meest toegepast. Alles wordt ter plekke op maat gemaakt met verschillende bouw- en afwerkingsmaterialen. Voor dit type dakkapel wordt gekozen wanneer er specifieke wensen zijn met betrekking tot het ontwerp, afmetingen en architectuur.

Kies je voor een dakkapel op maat, dan moet je er rekening mee houden dat dit duurder is dan een prefab dakkapel. Prijzen beginnen reeds vanaf 4.500 euro maar kunnen natuurlijk snel oplopen. Het spreekt voor zich dat een dakkapel met ceder die 10 meter lang is meer zal kosten dan een dakkapel van 2 meter in kunststof afwerking. Het formaat en de gekozen materialen zullen dus een grote impact hebben op de prijs.

Dakkapel op maat laten plaatsen? Ontvang vrijblijvend offertes op maat.

 

Voordelen dakkapel op maat

 • Keuze uit veel verschillende materialen en afwerkingen.
 • Specifieke wensen kunnen meestal ook gerealiseerd worden.
 • De afwerking is vaak van hogere kwaliteit.

 

dakkapel plaatsen schuin dak

 

Prijs dakkapel laten zetten

De prijs voor een dakkapel start doorgaans vanaf € 3.500 (excl. btw, incl. plaatsing). De exacte prijs hangen sterk af van de afmetingen van je dakkapel, het gekozen materialen, de afwerking, het type dakkapel, de beglazing, …

 

Laat je dakkapel plaatsen door een ervaren dakwerker

Een dakkapel laat je het best zetten door een dakwerker. Het is een redelijk ingewikkelde klus waarvoor je veel kennis en ervaring moet hebben met oog voor een waterdichte afwerking. Laat je hem zetten, dan weet je zeker dat je straks geen problemen krijgt met de afwatering of met tocht en dat het materiaal van de dakkapel ook bij storm of stevige wind goed blijft zitten.

Ben je benieuwd naar de prijs van een dakkapel voor jouw woning? Vraag nu vrijblijvend online offertes aan via onze offertepagina.

 

Vergunning bij het plaatsen van dakkapellen

Overweeg je om een dakkapel te laten plaatsen? Informeer dan goed bij de gemeente wat de regelgeving rondom dakkapellen is. In een aantal gevallen moet je namelijk een zogenaamde omgevingsvergunning aanvragen. Maar zelfs als een dakkapel vergunning niet noodzakelijk is, heb je soms wel nog een meldingsplicht. Je doet er daarom goed aan om op voorhand advies in te winnen bij je gemeente of bij een ervaren dakwerker in jouw buurt via onderstaand formulier:

 

 

Offertes voor dakwerken ontvangen?

Kies voor een erkend dakwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Erkende dakwerkers