Prijs nieuw dak

De prijs van een nieuw dak is afhankelijk van de nodige werken. In bepaalde gevallen dien je enkel de dakbedekking te vernieuwen. Soms is het aan te raden om het dak volledig te vernieuwen. Ontdek hier meer over de kostprijs van een nieuw dak, de mogelijke subsidies & premies en besparingstips.

 

 

Kosten nieuw dak: mogelijkheden

Bij het plaatsen van een nieuw dak zijn er twee mogelijkheden. Of je kiest enkel voor nieuwe dakbedekking, of je kiest voor een volledig nieuw dak. Afhankelijk van de keuze zal de grootte van de werken verschillen en vanzelfsprekend ook de prijs.

 

voorbeeld nieuwe dakbedekking1) Prijs nieuwe dakbedekking

Is het niet nodig om het volledige dak te vernieuwen omdat de dakconstructie nog in goede staat is? Dan kan je ervoor kiezen om enkel de dakbedekking te vernieuwen.

Het is ook het perfecte moment om ook een volwaardig onderdak te plaatsen en van buitenaf te isoleren. Je kan ook van de gelegenheid gebruik maken om dakramen of een dakkapel te installeren. Op die manier druk je ook de kosten omdat je alle werken in een keer uitvoert.

 

Soms volstaat het om slechts bepaalde onderdelen van het dak te vernieuwen. Dat kan bijvoorbeeld als de schade of slijtage slechts op een beperkte plaats voorkomt. Door plaatselijke renovatie haal je niet alleen de kosten naar beneden. De klus is ook veel sneller geklaard.
Vraag hier vrijblijvend een prijs op maat aan bij een erkende dakwerker.

 

Gemiddelde richtprijs nieuwe dakbedekking/m2

Soort dak Gemiddelde richtprijs/m2Levensduur
PLAT DAK
Bitumen €40 - €6030 jaar
EPDM€30 - €8040 jaar
PVC€50 - €6020 jaar
Groendak€40 - €8065 jaar
HELLEND DAK
Zink €70125 jaar
Riet€70 - €95 (excl. nokvorken) 35 jaar
Natuurleien€110 - €12090 jaar
Bitumenleien€30 - €4025 jaar
Kunstleien€65 - €7530 jaar
Kleidakpannen€35 - €65100 jaar
Betonnen dakpannen€20 - €4030 jaar

Nieuwe dakbekking plaatsen? Vraag een vrijblijvende prijs op maat aan op de offertepagina.

 

 

Voorbeeld nieuw dak 2) Prijs volledig nieuw dak

In het geval van een nieuwbouw of wanneer de dakconstructie is aangetast, is het vanzelfsprekend om te kiezen voor een volledig nieuw dak.

Niet alleen de dakbedekking, maar ook de dakconstructie met het onderdak zullen dan vernieuwd worden. Het vergt dan wel grotere werken, je bent op die manier wel zeker van een degelijk dak.

 

In bepaalde gevallen kan je er ook voor kiezen om het dak slechts gedeeltelijk te vernieuwen en de bestaande dakpannen te recupereren. De pannen moeten dan wel verwijderd, geïnspecteerd en tijdelijk gestockeerd worden. Daardoor kan de prijs hoog oplopen en is het vaak goedkoper om het dak volledig te vernieuwen.
Vraag hier vrijblijvend een prijs op maat aan bij een erkende dakwerker.

 

Gemiddelde richtprijs nieuw dak

Soort werkGemiddelde richtprijs
HELLEND DAK
Vernieuwen dakconstructie €1.700/m3
Vernieuwen spanten€2.000/m3
Vernieuwen gordingen€1.900/m3
Vernieuwen kepers€1.800/m3
Plaatselijk herstellen dakbedekking natuurleien€90/m2
Plaatselijk herstellen dakbedekking kunstleien€50/m2
Vervangen pannen (22 stuks/m2) €3/st2
Vervangen muurplaat (gordingendak met dakpannen incl. 100cm dakbeschot)vanaf €600/strekkende meter
PLAT DAK
Vernieuwen basislaag€6/m2
Vernieuwen glasvlies onderlaag €6/m2
Vernieuwen dampdrukkende lagen€5/m2
Vernieuwen dampschermen€10 - €20/m2
ONDERDAK
Vernieuwen onderdak €10 - €16/m2 (materiaalkosten)

Volledig nieuw dak plaatsen? Vraag een vrijblijvende prijs op maat aan op de offertepagina.

 

Voorbeeld nieuw dak plaatsen

 

Vergelijk offertes, ga voor prijsvoordeel

De prijs van een nieuw dak is moeilijk in te schatten. Veel is afhankelijk van de werken die nodig zijn, het type en de afmetingen van het dak.

Wil je een prijs aangepast aan jouw specifieke situatie en wensen? Vergelijk dan offertes van verschillende dakwerkers en kies de optie die het best u past.

Voor een vrijblijvende prijs op maat verwijzen we u graag door naar de offertepagina.

 

 

Premies & subsidies nieuw dak

Het vernieuwen van een dak is een dure zaak. Afhankelijk van je inkomsten, de locatie en leeftijd van het gebouw kan je echter aanspraak maken op enkele financiële voordelen.

 

Renovatiepremie

Afhankelijk van je inkomen kan je met deze renovatiepremie 20% of 30% van de totale kosten terugvorderen. Naast het vernieuwen van de dakbedekking komen daar ook totale dakrenovaties, de behandeling tegen insecten, vernieuwing van dakgoten en het aanbrengen van dakramen en -kappellen voor in aanmerking.

 

Vlaamse Verbeteringspremie

Via de verbeteringspremie kan je tot €1.250 aan dakpremies krijgen van de Vlaamse overheid.

 

6% btw

Je betaalt slechts 6% btw op zowel de werkuren als materialen wanneer de woning ouder is dan 10 jaar. De werken moeten dan wel uitgevoerd worden door een erkend dakwerker. In bepaalde gevallen zal het dus goedkoper zijn om de werken te laten uitvoeren. Doe-het-zelven kan namelijk hoge materiaalkosten met zich meebrengen.

 

Bespaar tot 30% door goede isolatie

Wil je je dak vernieuwen, maak dan van de gelegenheid gebruik om je dak te isoleren. Vanaf 2020 moeten alle Vlaamse daken verplicht geïsoleerd zijn. Bovendien kan je met een goed geïsoleerd dak op jaarbasis al snel 30% besparen op je energiefactuur. Via de netbeheerder kan je ook geld terugkrijgen via een isolatiepremie.

 

Dakpremies via de gemeente of provincie

Bepaalde gemeentes en provincies geven subsidies voor dakrenovatie en/of dakisolatie. Bekijk of je er aanspraak op kan maken via de website van je gemeente of provincie.

Bekijk het artikel “Dak premies” voor meer info over deze vergoedingen en hun voorwaarden.

 

 

Besparingstips bij het plaatsen van een nieuw dak

Naast de premies en subsidies zijn er ook andere manieren om de kosten van een nieuw dak drukken. We sommen enkele interessante bespaartips op die goed zijn voor de portemonnee.

 

Dakpannen zelf verwijderen

Om de prijs van een nieuw dak niet te hoog te laten oplopen kan je proberen om een deel van de klus zelf te klaren. Het verwijderen van de bestaande dakpannen bijvoorbeeld. Goede afspraken met de dakwerker zijn dan wel noodzakelijk om te voorkomen dat je geen dak boven het hoofd hebt.

 

Bestaande dakpannen hergebruiken

Het kwam al aan bod. In bepaalde gevallen kan je ervoor kiezen om enkel de dakconstructie te vernieuwen en de bestaande dakpannen te hergebruiken. Je bespaart dan heel wat geld door enkel de kapotte dakpannen te vernieuwen. De kosten van het verwijderen, inspecteren en stockeren van de bestaande dakpannen kan wel hoog oplopen. Ook hier is het aan te raden om de dakpannen zelf te verwijderen om de kosten te drukken.

 

Kiezen voor een overzetdak

Snel en goedkoop een nieuw dak plaatsen? Dan kan je in geval van roofing, leien of golfplaten kiezen voor een overzetdak. Een overzetdak wordt over de bestaande dakbedekking geplaatst. Dat betekent geen kosten voor het verwijderen van de oude dakbedekking. Een overzetdak heb je al vanaf €50 à €60 per m2.

 

Offerte dakwerken aanvragen

Dakwerken laten uitvoeren door een erkende vakman? Maak nu gebruik van onderstaand formulier en ontvang vrijblijvend offertes op maat van erkende dakwerkers uit jouw regio. Prijzen, termijnen en realisaties vergelijken was nog nooit zo makkelijk. Deze dienst is volledig vrijblijvend en zonder aankoopverplichting.