Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

POCB dakbedekking

Op zoek naar een kwalitatief type bitumen dakleer? Kom dan zeker meer te weten over POCB dakbedekking! Dit is een relatief nieuw soort bitumen en vooral een duurzaam en milieuvriendelijk alternatief voor SBS, APP of zelfs EPDM dakbedekking. Lees hier alles over de voor- en nadelen, de prijs en de plaatsing!

Ga snel naar:
Voordelen en nadelen van POCB
POCB dakbedekking: prijs
Hoe POCB dakbedekking plaatsen?
Mogelijke alternatieven
Ontvang gratis en vrijblijvend offertes

 

 

Wat is POCB dakbedekking?

POCB dakbedekking (Polyolefine Copolymerisaat Bitumen) staat ook wel bekend als ‘Icopal Universal’ en is een aangepast type bitumen. Het is versterkt met een mix van glasvezel en polyester, wat het een ideaal alternatief maakt voor SBS, APP of zelfs EPDM dakbedekkingen. Dakwerkers passen het materiaal vooral toe voor platte daken, maar het is zeker ook een optie voor hellende daken of groendaken!

Meer weten over POCB dakleer en de mogelijke toepassingen? Een ervaren dakwerker vertelt je er graag meer over. Kom gratis en vrijblijvend in contact met een of meerdere dakwerkers actief in je buurt via onze offerteservice. Start je aanvraag voor POCB dakbedekking.

pocb-dakbedekking

 

Voordelen en nadelen van POCB

POCB is vrij nieuw, maar tegelijkertijd al erg populair. Waar staat het materiaal vooral om bekend? Een kort overzicht met de voordelen én nadelen.

 

Voordelen POCB dakbedekking

 • Stevig & beloopbaar: POCB is een speciaal type bitumen, versterkt met glasvezel en polyester. Om deze reden kan je het ook als kunststof dakbedekking beschouwen. Zo is het buigzaam, sterk, heeft het een levensduur van minstens 30 à 40 jaar, … Ook is dit dakleer na plaatsing goed beloopbaar!
 • Bestand tegen extreme weersinvloeden: verder is POCB waterdicht, UV- en corrosiebestendig, … Dit in tegenstelling tot andere soorten bitumen. Zo is APP wat minder flexibel en kan SBS slechter tegen UV-straling.
 • Snelle plaatsing: waar je voor andere bitumen dakbedekkingen meerdere lagen moet laten aanbrengen, heb je er met POCB in principe maar 1 nodig. Daarnaast is de plaatsing voor een dakwerker relatief eenvoudig, waardoor de hele klus in een mum van tijd is geklaard!
 • Milieuvriendelijk: POCB dakbedekking is niet alleen erg duurzaam, maar bestaat uit milieuvriendelijke materialen die je voor 100% kan recyclen. Een erg milieubewuste keuze voor je dak dus!

 

Nadelen POCB dakbedekking

 • Minder budgetvriendelijk: een dakbedekking van POCB is van hoge kwaliteit, maar hier hangt wel een hoger prijskaartje aan. Op dit vlak vergelijk je het daarom best met EPDM, in plaats van met andere bitumen dakbedekkingen. Het is deze meerprijs echter waard en je profiteert flink op de lange termijn.

 

POCB dakbedekking: prijs

POCB dakbedekking op zich kost je gemiddeld € 25 à 35 per m². Tel je hier de gangbare arbeidskosten van een dakwerker bij? Dan kom je uit op zo’n € 60 à 80 per m² (excl. btw & incl. plaatsing).

LET OP: dit is enkel een richtprijs. Zo variëren de kosten per project (moeilijkheidsgraad van de plaatsing, hoeveelheid materiaal, …), maar ook van dakwerker tot dakwerker. Die bepalen hun tarieven zelf. Benieuwd naar de exacte prijs voor jouw project? Vergelijk vrijblijvend meerdere offertes.

 

pocb-dakleer-plaatsen

 

Hoe POCB dakbedekking plaatsen?

De plaatsing van POCB is vergelijkbaar met die van SBS of APP dakbedekking. Het is dus zelf te doen, mits je precies weet wat je doet en je het risico aandurft. Hieronder wat meer info:

 

OPTIE 1: zelf POCB dakleer plaatsen

POCB dakbedekking kan je in principe zelf aanbrengen. Kies dan wel een uitvoering die je koud kan kleven of aan de ondergrond kan verlijmen. Hierbij is het belangrijkste dat je de verschillende stroken van de bedekking goed laat overlappen om vochtproblemen te vermijden. Een ander voordeel van POCB is dat je het nooit met een open vuur moet aanbrengen en eventueel lassen al volstaat.

 

OPTIE 2: POCB dakleer laten plaatsen

Weet je niks van dakwerken af? Dan is het veel beter om een specialist in te schakelen. Die weten precies wat ze doen en zorgen voor een correcte plaatsing zonder gevaar te lopen. Verder geniet je ook van de onderstaande voordelen:

 • Correcte plaatsing: een echte expert werkt altijd volgens de regels van de kunst. Zo ben je zeker van een goede uitvoering van de werken en een duurzame oplossing.
 • Kwalitatief materiaal: dakwerkers gebruiken altijd het beste materiaal en gereedschap voor hun klussen. Als je zelf aan de slag gaat, moet je al dit materiaal zelf aanschaffen. En vaak ook nog voor een hogere prijs!
 • Garantie: gaat er toch iets mis? Dan geniet je met een expert van zekerheid. Zo nemen die eventuele extra kosten voor hun eigen rekening en hoef jij je hier geen zorgen om te maken. Tip: check altijd nog de offerte voor je tekent. Zo’n garantieregeling is gangbaar, maar geen vast onderdeel van offertes.
 • Contact bij schade: is de dakbedekking beschadigd door extreem weer? Dan heb je meteen een betrouwbare contactpersoon voor de reparatie als je de plaatsing aan een expert hebt overgelaten.
 • Financiële voordelen: is je huis ouder dan 10 jaar? Dan kom je in aanmerking voor een verlaagd btw-tarief van 6% als je de dakwerken overlaat aan een expert. En combineer je nieuwe dakbedekking met isolatie? Dan kan je ook nog eens genieten van de Mijn VerbouwPremie! Een dakwerker vertelt je graag meer over alle financiële voordelen en hoe je hier het meeste uit haalt.

 

CONCLUSIE: kies een expert voor een duurzaam eindresultaat!

Hoe je het ook draait of keert: dakwerken laat je best uitvoeren door een dakwerker. Zo ben je zeker van een correcte uitvoering, kwalitatief materiaal en verschillende financiële voordelen. Kies voor zekerheid en vergelijk vrijblijvend voorstellen van meerdere vakmensen via onze gratis offerteservice.

 

Mogelijke alternatieven voor POCB dakbedekking

POCB dakleer is een goede keuze voor je project, maar er zijn nog zeker een aantal alternatieven om te overwegen. Een kort overzicht:

 

ALTERNATIEF 1: APP dakbedekking

APP is een combinatie van bitumen en Atactisch Polypropyleen. Hierdoor is het goed opgewassen tegen UV-straling, is het waterdicht, … Daarnaast heeft het een levensduur van zo’n 30 jaar. De grootste nadelen ten opzichte van andere dakbedekkingen? Dat is dat APP dakbedekking minder duurzaam is en dat je doorgaans meerdere lagen nodig hebt voor een nette, waterdichte plaatsing.

Richtprijs: € 40 à 60 per m² (excl. btw, incl. plaatsing)

 

ALTERNATIEF 2: SBS dakbedekking

SBS bestaat vooral uit bitumen, gemengd met elastomeer. Hierdoor is het erg elastisch, maar minder UV-bestendig dan POCB of APP dakbedekking. Er is dus nog een extra toplaag nodig uit grind, leislag, …

Richtprijs: € 40 à 60 per m² (excl. btw, incl. plaatsing)

 

ALTERNATIEF 3: EPDM dakbedekking

In tegenstelling tot APP en SBS is EPDM gemaakt van kunststof. Het gaat om een synthetische, elastische rubber gemaakt van aardolie. Laat je de klus over aan echte expert? Dan brengt die de EPDM vaak zelfs in 1 stuk aan. Zo is de kans op vochtproblemen minimaal. Verder gaat het materiaal ruim 50 jaar mee, is het 100% beloopbaar en ook toepasbaar voor licht hellende daken.

Richtprijs: € 60 à 80 per m² (excl. btw, incl. plaatsing)

 

Meer weten over POCB dakbedekking? Vergelijk offertes!

Interesse in POCB dakbedekking en ben je benieuwd naar de mogelijkheden? En of het een goede keuze is voor jouw dak? Vergelijk dan vrijblijvend voorstellen van meerdere vakmensen via onze gratis offerteservice. Zo ben je zeker van gericht advies, prijzen op maat en een mooi eindresultaat. Het enige wat je moet doen, is het formulier invullen:

 

 

Offertes voor dakwerken ontvangen?

Kies voor een erkend dakwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Erkende dakwerkers