Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Dakwerken Kortrijk

Woon je in Kortrijk of omgeving en wil je dakwerken laten uitvoeren? Goed nieuws, op deze pagina vind je snel en eenvoudig dakwerkers in Kortrijk en zijn deelgemeentes Bissegem, Heule, Bellegem, Kooigem, Marke, Rollegem en Aalbeke. Je ontdekt ook een helder overzicht van de prijzen per type dakwerken en enkele tips voor een vlotte samenwerking met je dakwerker. Ontvang je graag meteen al gratis advies en prijzen op maat? Dat kan via onze offerteservice.

Ga snel naar: prijs dakwerkenhoe offertes vergelijken?overzicht dakwerkers Kortrijk – offertes ontvangen

 

3 TIPS bij het kiezen van een dakwerker in Kortrijk

Waarmee hou je best rekening bij het kiezen van een dakwerker in Kortrijk en omgeving? We zetten graag enkele belangrijke tips op een rij:

 

dakwerker specialisaties TIP 1: Kies voor een dakwerker met de juiste specialisatie(s)

Er bestaan verschillende soorten daken, dakbedekkingen en dus ook dakwerken. Sommige dakwerkers in Kortrijk zullen bv. eerder gespecialiseerd zijn in platte daken of daken met tegelpannen. Andere dakwerkers richten zich vooral op dakrenovaties en dakreiniging en niet op volledig nieuwe dakconstructies. Kies dus voor een dakwerker die gespecialiseerd is in de werken die jij wil laten uitvoeren. Zo ben je zeker van een correcte plaatsing, de juiste materialen en een perfect eindresultaat.

Belangrijk: als je een specialist inschakelt, betaal je niet noodzakelijk meer. Integendeel, ervaren dakwerkers werken snel en efficiënt, met minder werkuren tot gevolg. Bovendien hebben ze vaak betere prijzen voor hun producten en beschikken ze ook over het nodige materiaal en de vereiste machines.

 

dakwerker adviseren TIP 2: Laat je goed informeren en adviseren

Dakwerkers hebben tonnen ervaring. Maak daar gebruik van en laat je goed informeren en adviseren over de verschillende opties voor jouw situatie. Is je dakconstructie nog in een goede staat? Past bij jou eerder een zinken dakbedekking of een leien dakbedekking? Is het nodig om de dakgoten te vervangen of niet? Dakwerkers denken graag met je mee en hebben oog voor bepaalde zaken die het eindresultaat van de dakwerken nog beter maken.

Belangrijk: elke dakwerker heeft natuurlijk zijn eigen ervaring en mening. Contacteer daarom zeker 2 à 3 verschillende dakwerkers in Kortrijk voor je een beslissing neemt. Zo kan je de verschillende adviezen naast elkaar leggen en krijg je een scherper zicht op de mogelijkheden voor de werken die jij wil laten uitvoeren. Ontvang gratis advies en prijzen op maat via onze offerteservice.

 

dakwerker prijs TIP 3: Kijk niet alleen naar de prijs

De prijs is slechts 1 aspect om te kiezen voor een bepaalde dakwerker. Naast de kostprijs op de offertes hou je best ook rekening met de concrete adviezen die dakwerkers je aanreiken. Want een dakwerker die je waardevolle tips geeft rond het soort dakbedekking, dakramen, … kan je op termijn ook geld besparen. En bovendien ben je ook zeker van het ideale eindresultaat dat je voor ogen had.

Belangrijk: vraag de dakwerkers zeker ook naar hun eerdere realisaties. Zo krijg je een goed beeld van de kwaliteit van hun werk en doe je ook inspiratie op voor de dakwerken die jij wil laten uitvoeren. Die combinatie van goede referenties en correct advies kan voor een duurdere offerte zorgen, maar zo ben je wel zeker dat alles volgens de regels van de kunst verloopt.

 

 

Prijs dakwerken Kortrijk

De prijzen voor dakwerken en dakrenovatie in Kortrijk en de deelgemeentes Bissegem, Heule, Bellegem, Kooigem, Marke, Rollegem en Aalbeke lopen gelijk met die elders in Vlaanderen. De kosten hangen vooral af van het soort dakwerken, het type dak en de oppervlakte van je dak. Een kort overzicht:

Soort dakwerkenPrijs per m² (excl. btw en incl. plaatsing)
Nieuwe dakbedekking€ 75 - 150
Dakrenovatie€ 50 - 175
Dakisolatie€ 25 - 115
Dakreiniging€ 5 - 45

Tip: als je samenwerkt met een erkende dakwerker betaal je slechts 6% btw in plaats van 21%, op voorwaarde dat je woning ouder is dan 10 jaar. Daarnaast kan je onder bepaalde voorwaarden ook nog aanspraak maken op premies en subsidies via je gemeente of provincie. Wil je prijzen aanvragen op maat van jouw project? Ontvang gratis offertes via onze offertepagina.

 

dakwerken kortrijk

 

Hoe offertes vergelijken?

Ben je klaar om een offerte te tekenen voor je dakwerken in Kortrijk? Let dan ook zeker op de volgende 2 belangrijke zaken:

 

1) Totaalprijs of uurprijs?

Wil je zekerheid over het kostenplaatje van je dakwerken? Vraag dan om een offerte met een totaalprijs. Dat is de methode die de meeste dakwerkers toepassen. Op zo’n offerte vind je een helder overzicht van de vaste kosten en de gemiddelde prijzen van de uit te voeren werken per m2. Bovendien splitsen de meeste dakwerkers deze verschillende posten op. Zo zie je duidelijk welke werken inbegrepen zijn en hoeveel ze precies kosten.

Opgelet: voor kleinere klussen of dakwerken die op voorhand moeilijk in te schatten zijn, hanteren dakwerkers vaak geen totaalprijs, maar een uurprijs. Die varieert tussen de 30 en 40 euro per uur.

 

2) Welke planning?

Plan je dakwerken vroeg genoeg in. Zo heb je nog speling als de werken zouden uitlopen. Want bij particuliere woningen is het mogelijk dat de planning schommelt met enkele dagen tot zelfs enkele maanden. Het weer kan bv. roet in het eten gooien en ook personeelstekort bij je dakwerker valt niet uit te sluiten. Vlak na het bouwverlof is een goede periode om je dakwerken in te plannen. Want voor het bouwverlof proberen de dakwerkers alle lopende projecten nog af te werken.

Gaat het om dakwerken in een bedrijf of commercieel pand en is de uitvoertermijn van belang? Dan kan je een contract op datum aangaan met de dakwerker. Zo’n contract kost iets meer, maar je bent wel zeker dat de dakwerker onvoorziene omstandigheden financieel zal compenseren.

 

Dakwerken Kortrijk: offertedienst

dakrenovatie kortrijk

Op zoek naar dakwerkers in Kortrijk, Bissegem, Heule, Bellegem, Kooigem, Marke, Rollegem of Aalbeke? Je kan ze snel en eenvoudig contacteren voor gratis advies en prijzen op maat met onze offertedienst.

 

Hoe werkt het?

1. Omschrijf je opdracht. Wees voldoende specifiek over de uit te voeren werken en de gewenste uitvoeringsdatum.

2. Solvari stuurt je aanvraag dan door naar de dakwerkers die actief zijn binnen Kortrijk en zijn deelgemeentes.

3. De eerste 3 geïnteresseerde dakwerkers contacteren je voor extra info, advies en de opmaak van de offerte.

4. Jij beslist of je 1 van de voorstellen van de geïnteresseerde dakwerkers aanvaardt en de dakwerken laat uitvoeren.

 

Start hier: