Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Dakwerken Brugge

Ben je op zoek naar een gespecialiseerd bedrijf om dakwerken te laten uitvoeren in de regio Brugge? Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes voor dakwerken aan. Ook voor dakreinigingen kan je op mijn-dakwerker.be prijsvoorstellen aanvragen. Klik hier om naar de offertepagina voor dakreinigingen te gaan.

 

Welke dakwerken kan je zoal laten uitvoeren?

Wie dakwerken wil laten uitvoeren in Brugge kan kiezen uit heel wat opties. Zo kan je een volledig nieuw dak laten plaatsen of je dak renoveren. Een ontmossing van het dak behoort ook tot de mogelijkheden. Hier lees je wat deze werken inhouden.

 

nieuw-dak Nieuw dak

Het dak vernieuwen is een arbeidsintensieve klus, maar soms is er geen andere optie meer. Wanneer de gordingen van het dak bijvoorbeeld door vocht of insecten zijn aangetast, dan is een vernieuwing van het dak de enige optie. Ook als het dak doorgezakt is, kan een dakvernieuwing zich opdringen, al kan het in sommige gevallen volstaan om verstevigende balken aan te brengen. Hou er rekening mee dat je bij werken die met de stabiliteit van de woning te maken hebben ook een architect moet inschakelen.

 

nieuwe dakbedekking Dakwerken Brugge: dakrenovatie laten uitvoeren

Dakrenovaties gebeuren erg vaak in Brugge. Je kan bijvoorbeeld de dakbedekking vernieuwen in plaats van een volledig nieuw dak te laten plaatsen. Hierbij kan je dan ook extra isolatie langs de buitenkant van het dak aanbrengen voor een efficiëntere verwarming van je woning. Een andere mogelijkheid bij het renoveren van het dak is een overzetdak. Bij deze methode worden lichtmetalen platen bovenop een bestaand dak geplaatst. Dankzij het lichte gewicht van de platen hoeven er geen extra verstevigingen aangebracht te worden.

 

dak ontmossen brugge Dak ontmossen

Aangezien het dak blootgesteld is aan de weersinvloeden, kan het na enige tijd te maken krijgen met mosvorming en ander vuil. Wanneer het mos de overhand begint te nemen op het dak, kan dit erg slechte gevolgen hebben voor de staat van het dak en de dakpannen kunnen beschadigd raken. Met een dakontmossing kan je je dak opnieuw een mooi uitzicht geven. Bovendien kan je het vervolgens goed beschermen tegen de weersomstandigheden door het te laten coaten of impregneren.

 

 

Prijs dakwerken Brugge

De prijs van dakwerken hangt onder meer af van de materialen, de totale oppervlakte en de bereikbaarheid van het dak.

Voor het vernieuwen van het dak kan je je verwachten aan de volgende bedragen: voor het vervangen van de muurplaat van een gordingendak met klassieke dakpannen beginnen de prijzen vanaf 600 euro per strekkende meter. Voor het vervangen van dakpannen, zonder isolatie, starten de prijzen vanaf 25 euro per vierkante meter. De kostprijs voor het vervangen van leien, opnieuw zonder isolatie, begint vanaf ongeveer 30 euro per vierkante meter. De prijs voor het plaatsen van een overzetdak start vanaf 50 euro per vierkante meter. Het ontmossen van een dak ten slotte kost gemiddeld 9 à 15 euro per vierkante meter, een dakontmossing met nabehandeling met een coating kost ongeveer 30 euro per m2.

 

dakwerken brugge

 

Dakwerker Brugge vinden: online offerte aanvragen

De prijzen van dakwerkers kunnen sterke verschillen vertonen. Daarom is het verstandig om meerdere offertes aan te vragen zodat je de interessantste aanbieding kan kiezen. Wil je dakwerken laten uitvoeren door een dakwerker uit de regio Brugge? Via onze offerteservice kan je eenvoudig prijzen vergelijken. Deze dienst is gratis en zonder aankoopverplichting.

 

Offertes voor dakwerken ontvangen?

Kies voor een erkend dakwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende dakwerkers