Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Dakwerken Oostende

Zoek je een vakman voor het uitvoeren van dakwerken in de regio Oostende? Klik hier om naar de offertepagina voor dakwerken te gaan. Offertes aanvragen voor het reinigen van daken kan ook op mijn-dakwerker.be. Klik hier voor de offertepagina voor dakreiniging.

 

Mogelijkheden bij dakwerken

De opties voor het uitvoeren van dakwerken in Oostende zijn talrijk. Een dakontmossing behoort bijvoorbeeld tot de mogelijkheden, maar je kan er ook voor kiezen om een volledig nieuw dak te plaatsen of je dak te renoveren. Hier bespreken we wat deze werkzaamheden zoal inhouden.

 

ontmossen van het dak Ontmossen van daken Oostende

Het dak van je woning krijgt heel wat te verduren onder de weersomstandigheden. Na een tijd zullen er zich daardoor algen, mossen en ander vuil gaan vormen op het dak. Dit zorgt niet alleen voor een onverzorgd uitzicht, maar het kan ook tot ernstige schade aan de dakbedekking leiden. De dakbedekking kan namelijk poreus worden, er kunnen barsten ontstaan, … Dit alles verhoogt de kans op lekken. Een grondige dakontmossing is dus zeker een goede oplossing. Om het dak nog extra te beschermen tegen de weersinvloeden kan een coating- of impregnatielaag aangebracht worden.

 

dak vernieuwen Nieuw dak

De volledige vernieuwing van het dak is een erg ingrijpende klus. Het plaatsen van een nieuw dak is nodig als de gordingen bijvoorbeeld te veel aangetast zijn door vocht of insecten. Het hout is dan rot en moet dus vervangen worden. Ook het doorzakken van het dak kan een reden zijn om over te gaan tot de plaatsing van een nieuw dak, al kan het aanbrengen van verstevigende balken soms al volstaan. Bij werken die een impact hebben op de stabiliteit van de woning, moet je een architect inschakelen. Hou hier dus rekening mee als je beslist om je dak te vernieuwen.

 

dakrenovatie oostende Renovatie dak

In Oostende worden regelmatig dakrenovaties uitgevoerd. Een van de opties hierbij is het plaatsen van een overzetdak, waarbij er lichtmetalen platen over de bestaande dakbedekking worden geplaatst met behulp van een lattenconstructie. Aangezien het gewicht van deze platen laag is, zijn extra verstevigingen niet nodig. De dakbedekking vernieuwen is ook een mogelijkheid bij het renoveren van het dak. Als je voor deze optie kiest, dan kan je zeker ook eens overwegen om extra isolatie aan te brengen aan de buitenkant van het dak voor een efficiënter energieverbruik.

 

Dakwerken Oostende prijs

Het spreekt voor zich dat de prijs van dakwerken beïnvloed wordt door verschillende factoren. De gekozen materialen, de bereikbaarheid en totale oppervlakte van het dak zijn maar enkele zaken die de prijs zullen beïnvloeden.

Gemiddeld betaal je voor het ontmossen van het dak 9 à 15 euro per m2, voor een dakontmossing en het aanbrengen van een coatinglaag ongeveer 30 euro per vierkante meter.

Voor het vervangen van de muurplaat van een gordingendak met dakpannen kan je je verwachten aan een beginprijs van 600 euro per strekkende meter.

Voor het vervangen van dakpannen bedraagt de startprijs zo’n 25 euro per vierkante meter. Voor het vervangen van een leien dakbedekking beginnen de prijzen bij ongeveer 30 euro per vierkante meter. Het plaatsen van een overzetdak is mogelijk vanaf 50 euro per vierkante meter.

 

dakwerken oostende

 

Vind je dakwerker in de regio Oostende: vraag hier offertes aan!

Prijzen van dakwerkers kunnen sterk verschillen. Daarom is het verstandig om offertes aan te vragen bij verschillende dakwerkers en hun prijzen goed te vergelijken. Wil je dakwerken laten uitvoeren in de regio Oostende? Via de offerteservice van mijn-dakwerker.be kan je eenvoudig prijzen van professionele dakwerkers vergelijken. Deze offertedienst is gratis en vrijblijvend.

 

Offertes voor dakwerken ontvangen?

Kies voor een erkend dakwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende dakwerkers