Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Dakwerken Gent

Ben je op zoek naar een professional voor dakwerken in Gent? Op onze offertepagina kan je gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij dakwerkers uit het Gentse. Klik hier om naar de offertepagina te gaan.

 

Dakrenovatie: mogelijke oplossingen

Als je beslist om dakwerken te laten uitvoeren, kan je kiezen uit enkele opties. In Gent wordt bijvoorbeeld vaak de dakbedekking vernieuwd. Ook de plaatsing van een overzetdak is een van de mogelijkheden.

 

vernieuwing dakbedekking Vernieuwing dakbedekking

Als de structuur van het dak nog in orde is, hoef je geen volledige dakrenovatie uit te voeren. Je kan er in dat geval bijvoorbeeld voor kiezen om alleen de dakbedekking te vernieuwen, een erg populaire techniek in Gent. Er wordt dan door de dakwerker een volwaardig onderdak geplaatst. Om je huis nog beter te isoleren, kan je er meteen ook voor kiezen om isolatie langs de buitenkant van het dak aan te brengen. Dit is voordelig als de afwerking van de binnenkant van het dak bijvoorbeeld al uitgevoerd is, dan hoef je daar geen aanpassingen meer te doen. Je kan ook bijvoorbeeld slechts één dakzijde van een nieuwe bedekking voorzien.

 

overzetdak gent Plaatsing overzetdak

Bij deze techniek plaatst de dakwerker lichtmetalen platen over het reeds bestaande dak, dat uit dakpannen, zink, roofing of leien kan bestaan. De platen zijn erg licht en daarom zijn extra verstevigingen aan het dak niet aan de orde, wat werk en dus ook kosten uitspaart. Deze methode van dakwerken is vrij snel uit te voeren en niet zo duur, al kunnen de prijzen van overzetdaken erg uiteenlopend zijn door de verschillen in isolatiewaarde en de dikte van de aluminiumlaag. Het is dan ook aangeraden om je op voorhand goed te informeren over de verschillende types!

 

 

Prijs dakwerken Gent

Er zijn verschillende factoren die de prijs van dakwerken beïnvloeden. Zo moet je bijvoorbeeld rekening houden met de bereikbaarheid van het dak, de soort dakbedekking en de totale oppervlakte van het dak. De startprijs voor een gedeeltelijke vernieuwing van de dakbedekking begint vanaf 25 euro per vierkante meter. Voor de plaatsing van een overzetdak beginnen de prijzen vanaf 50 euro per vierkante meter.

 

Dakwerker Gent vinden

Als je op zoek bent naar een dakwerker uit de regio Gent, dan kan je het offerteformulier van mijn-dakwerker.be gebruiken. Via deze dienst kan je gratis en vrijblijvend prijsvoorstellen aanvragen bij Gentse dakwerkers. Zo kan je op een duidelijke manier prijzen vergelijken.

Gent is een stad met een prachtige architectuur. Je vindt er zowel gebouwen van honderden jaren oud als erg moderne woningen. Om de gebouwen in goede staat te houden is soms een renovatie nodig. Ook het dak kan hierbij soms een opknapbeurt gebruiken want na goed uitgevoerde dakwerken kan een woning er al een heel pak beter uitzien.

 

Offertes voor dakwerken ontvangen?

Kies voor een erkend dakwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende dakwerkers