Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Wolfsdak: info, voordelen en prijzen

Een wolfsdak combineert de voordelen van een zadeldak met die van een schilddak. Wat een wolfsdak echter uniek maakt zijn de afgeschuinde vlakken op de korte zijde(n) van het dak. Een wolfsdak is stijlvol, windbestendig en charmant. Ideaal voor een woning in landelijke stijl. Praktisch alle dakbedekkingen zijn mogelijk op een wolfsdak. Wil je er helemaal uitspringen? Kies dan voor riet!

 

Wolfsdak: combinatie van zadeldak en schilddak

In feite is een wolfsdak een combinatie van een zadeldak en een schilddak. Wat een wolfsdak typeert zijn de afgeschuinde vlakken aan de korte zijde(n) van het dak Die het dak extra windbestendig maken. Een wolfsdak combineert de voordelen van beide types en creëert zo een zeer stevig en stabiel dak met een unieke stijl. Wolfsdaken zijn nog steeds zeer populair, vooral bij bungalows, cottages en huizen in landelijke stijl.

 

wolfsdak voorbeeld constructie

 

Voor- en nadelen van een wolfsdak

Eenvoud, een beetje creativiteit en stabiliteit zijn enkele van de redenen waarom mensen kiezen voor een wolfsdak. Een wolfsdak kan je met bijna elke soort dakbedekking bekleden. Bovendien is een wolfsdak dankzij de afgeschuinde dakvlakken ook windbestendiger dan een zadel- of schilddak. Dit dak creëert ook extra woon- of opslagruimte onder het dak.

+ Creatief en stevig tegelijk: de constructie van een wolfsdak is stevig en geeft een een unieke look aan je woning.

+ Meer bestand tegen rukwinden: door de afgesneden hoeken is de constructie beter bestand tegen hevige rukwinden.

+ Ruimte onder het dak: ten opzichte van een schilddak creëert een wolfsdak extra leefruimte onder het dak.

+ Dakkapellen: leent zich uitstekend voor de integratie van dakkapellen.

Hoge prijs: hoe complexer de constructie, hoe hoger de prijs.

 

Wat kost een wolfsdak?

Door de speciale constructie van een wolfsdak ligt de prijs wat hoger dan voor een gemiddeld dak. Wat een volledig nieuw dak ongeveer kost, dat kan je hier lezen.

Ook heeft de keuze van het type dakbedekking een invloed op de totaalprijs. Een wolfsdak kan je afwerken met zowat elk type dakbedekking. Een overzicht van de meest voorkomende mogelijkheden:

Type dakbdekking
Gemiddelde prijs (Incl. montage en plaatsing)
Levensduur
Betonnen dakpannen
€20 à €40
± 30 jaar
Keramische dakpannen
€30 à €70
± 100 jaar
Kunstleien
€65 à €85
± 30 jaar
Natuurleien
€100 à €145
± 90 jaar
Bitumenleien
€30 à €40
± 25 jaar
Zinken dakbedekking
€65 à €110
± 125 jaar
Rieten dakbedekking
€70 à €95
± 35 jaar
Benieuwd naar advies en een prijs op maat van jouw situatie en wensen? Vraag vrijblijvend offertes aan bij erkende dakwerkers uit jouw regio via de offertepagina.

 

Rieten dak

Een populaire optie als dakbedekking voor een wolfsdak is riet. Een rieten wolfsdak zet het landelijke karakter van je woning extra in de verf. De prijs van een rieten dak hangt in de eerste plaats van de oppervlakte af. De prijs loopt ook op als je voor veel details kiest zoals dakkapellen. Gemiddeld betaal je tussen €70 à €95 per m² voor een rieten dak. Hierbij komen nog de kosten voor de nokvorsten, die in verschillende materialen beschikbaar zijn. Meer info over de voordelen en prijzen van een rieten dak vind je hier.

 

wolfsdak riet voorbeeld

 

Ook ideaal voor bijgebouwen

De constructie van een wolfsdak beschermt gebouwen tegen hoge rukwinden en creëert een creatieve en landelijke uitstraling. Daarom is dit type dak ook de ideale constructie voor verschillende bijgebouwen zoals een schuur of een blokhut. Een schuur of tuinhuis? Kies ook voor een wolfsdak. Zo creëer je een uniforme look met je woning. Je kan kiezen voor verschillende dakbedekkingen voor een verrassend resultaat. Blokhutten zijn de laatste jaren enorm geëvolueerd waarbij een wolfsdak zeer populair is geworden. In combinatie met de houten blokhut zorgt een minder puntig wolfsdak voor een stijlvolle uitstraling.

 

Offertes voor dakwerken ontvangen?

Kies voor een erkend dakwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende dakwerkers