Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Prijs dakpannen per materiaal

Als je een nieuw dak laat plaatsen, is het noodzakelijk om een goede inschatting te maken van alle mogelijke kosten. De prijs van dakpannen is daar een vast onderdeel van.

 

 

Prijzen per m2 van verschillende soorten

De kostprijs van dakpannen verschilt naargelang het materiaal. Hieronder vind je de gemiddelde prijzen per materiaal (exclusief speciale coatings of kleuren). De prijzen zijn inclusief btw en plaatsing.

 

prijs van betonnen dakpannen 1) Beton

De prijzen voor dakpannen in beton bedraagt gemiddeld tussen de 30 à 45 euro / m2. De afwerkingslaag en de kleur maken het duurder.

Een coating tegen vuil en mos of een glanslaag bijvoorbeeld, doen de kostprijs stijgen. Het voordeel is dat ze zeer snel geplaatst kunnen worden. De levensduur bedraagt gemiddeld 30 jaar.

 

 

prijs van kleidakpannen

2) Keramiek

De gemiddelde prijs per m2 van keramische dakpannen ligt tussen de 45 à 60 euro. Kleidakpannen zijn een soort dakbedekking met een natuurlijke en authentieke uitstraling.

Ze zijn duurder dan betonnen pannen, maar gaan langer mee. Hun levensduur bedraagt ongeveer 50 jaar. Daarnaast zijn ze kleurvast en duurzaam.

 

 

prijs van dakpanplaten 3) Dakpanplaten uit staal of aluminium

De prijzen van dakpanplaten bedragen gemiddeld 20 à 30 euro / m2. Voor wie op zoek is naar een zeer betaalbaar alternatief voor dakpannen, is dit ideaal. Deze dakbedekking bestaat uit voorgevormde platen uit staal of aluminium. Ze hebben de uitstraling van dakpannen. De dakpanplaat wordt vaak toegepast bij renovaties of dakbedekking voor tuinhuizen. Deze platen zijn licht, zeer goedkoop en snel te plaatsen. Het kunstmatige uiterlijk van deze pannen zijn een nadeel.

 

prijs leien dak 4) Leien

Leien zijn een alternatief voor dakpannen. De prijs per m2 van een kunstlei bedraagt ongeveer 65 à 75 euro. De prijs van een natuurlei bedraagt 110 tot 120 euro / m2. Een dakbedekking met natuurleien gaat tot wel 100 jaar mee. Ze zijn erg stormvast en vergen geen onderhoud. Ze zijn ook zeer goed bestand tegen verschillende temperaturen. Kunstleien zijn goedkoper, maar ogen minder authentiek dan natuurleien. Ze zijn gaan ongeveer 25 à 35 jaar mee.

 

 

Tip: vergelijk de totaalprijs

Kiezen voor goedkope dakpannen betekent daarom nog niet dat ook de totale kostprijs lager zal zijn. De structuur van het dak oefent een belangrijke invloed uit op de totale kosten.

Dakpannen aanbrengen op een dak met dakvensters, kielgoten of noordbomen is duurder, omdat er meer hulpstukken nodig zijn en meer arbeidsuren. Benieuwd naar de totaalprijs voor uw dak? Ontvang vrijblijvend advies en offertes op maat via onderstaand offerteformulier.

 

 

Offertes voor dakwerken ontvangen?

Kies voor een erkend dakwerker en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende dakwerkers